Verzekering voor je evenement !!!
Organiseer je een evenement? Bekijk onze checklist.
Een datum prikken, de locatie vastleggen, sponsors zoeken, een communicatiestrategie uitdenken, medewerkers vinden … Bij de organisatie van een evenement komt heel wat kijken. Om het je gemakkelijk te maken hebben we voor jou een checklist voor het organiseren van een evenement opgesteld. Neem die grondig door, zo ben je zeker dat je niks vergeet!
Verzeker je aansprakelijkheid met een evenementenverzekering
Als je een evenement organiseert, is het belangrijk om vooraf even stil te staan bij wat er tijdens je evenement allemaal kan misgaan. Als organisator draag je nu eenmaal een verantwoordelijkheid en kun je eventueel aansprakelijk gesteld worden. Denk bijvoorbeeld aan een vrijwilliger die gewond raakt bij de opbouw van het event, schade die aan materiaal of aan de zaal toegebracht wordt …
Een evenementenverzekering om je aansprakelijkheid te verzekeren is dus sterk aangewezen. Je vermijdt er een stevige financiële kater mee als Murphy ook op jouw event aanwezig was!
Is een eventverzekering verplicht?
Ja, in bepaalde gevallen ben je wettelijk verplicht om een verzekering te nemen als je een evenement organiseert.
- Elke organisatie die een evenement op poten zet moet de burgerrechtelijke aansprakelijkheid van zijn vrijwilligers verzekeren.
- Organiseer je een event in een publiek toegankelijke zaal? Dan moet je een verzekering Objectieve Aansprakelijkheid Brand en Ontploffing onderschrijven als de eigenaar of verhuurder van de zaal dat niet gedaan heeft.
- Bepaalde lokale overheden leggen soms bijkomende verplichtingen op om verzekeringen af te sluiten. Neem dus zeker contact met hen op om te weten wat je precies moet doen.
Wat verzekert een eventverzekering?
Wat wel en niet verzekerd is verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. Twijfel je of iets wel of niet verzekerd is in jouw evenementenverzekering? Neem dan contact op met je makelaar.
Een eventverzekering beschermt je aansprakelijkheid op verschillende manieren.
- Je kunt je laten verzekeren voor materiële en lichamelijke schade die je toebrengt aan anderen. Heeft een van je vrijwilligers een ongeval? Je eventverzekering komt tussen.
- De schade die veroorzaakt werd aan derden door brand of ontploffing, kun je ook laten verzekeren.
- Vindt je event plaats in een zaal? Dan kun je ook de schade aan onroerende goederen, zoals muren en deuren, opnemen in je verzekering.
Uiteraard zijn er ook altijd risico’s die niet verzekerd zijn in je evenementenverzekering. Schade die je opzettelijk toebrengt of schade door grove schuld zijn vaak niet verzekerd.
Check vooraf altijd goed wat er in je gekozen evenementenverzekering verzekerd is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer er zich iets voordoet tijdens je event.